Service Auto

SOFTWARE SERVICE AUTO

Soft pentru managementul eficient al service-ului auto

 

Selectsoft - Service este un soft de gestiune și vânzare dedicat companiilor care doresc să își simplifice  operațiunile de service și să iși îmbunătățească calitatea serviciilor prin automatizarea proceselor.  Companiile beneficiază de o evidență clară în gestionarea comenzilor de service, a stocurilor de piese, a  timpului de lucru sau manopere pe fiecare angajat, gestiunea automatizată printr-un software integrat  este ceea ce au nevoie pentru a fi cat mai eficiente și competitive.

Soluția software Selectsoft este mai mult decât un program de generare devize, este un sistem complet  care ușurează toate procesele necesare unui service în relația cu clientul, de la primul telefon, prima lui  programare și intrarea în service, emiterea devizului, facturii și bonului fiscal, până la ieșirea din service a  unui client mulțumit.

Selectsoft - Service este o soluție software integrată care poate fi folosită de către orice companie care  oferă servicii de reparații și mentenanță - service și reparații auto, dezmembrări, service utilaje, scule și  unelte sau service IT&C. Totodată, se adresează și companiilor care aleg să își gestioneze intern serviciile  de reparații și mentenanță a propriei flote auto.

Cum te ajută Selectsoft - Service Auto?


Un service auto de succes se bazează pe instrumente eficiente, care integrează toate aspectele afacerii: de la prima comandă de reparație și piese auto până la generarea documentelor legale și asigurarea unui control total al stocului.

RECEPȚIA AUTOVEHICULULUI

Poți face o programare din timp, iar la intrarea în service stabilești avariile și o fișă proprie care va conține toate detaliile necesare echipelor de lucru, apoi oferi clientului procesul verbal de predare - primire.

EVIDENȚA REPARAȚIILOR

Ai acces la toate detaliile unei lucrări, programare, fișa de lucru sau istoric, piese și consumabile utilizate, manopere și timpi de realizare, dar și la activitatea operatorilor în detaliu.

GENERAREA DEVIZELOR

Emiți devize estimative sau finale în doar câțiva pași. Clientul știe oricând operațiile efectuate, normele de timp și piesele care vor fi înlocuite.

EMITERE DOCUMENTE DE VÂNZARE

Generezi din devizul final, factura și bonul fiscal. Poți emite comanda de piese, nota de recepție sau bonul de consum și realizezi ușor inventarul pieselor

INTEGRARE eCOMMERCE

Sincronizare perfectă prin integrare API cu orice tip de platformă Magazin Online - Gomag, PrestaShop, Magento, Bluegento, WooCommerce.

TRANSFER ÎN APLICAȚIIDE CONTABILITATE

Datele se pot transfera automat în diferite programe de contabilitate financiară - SAGA, WinMentor, Softerom, Ciel, Arhimedes-ContNET, Albasoft, Dsoft, Omnidata.

CONTROLUL ECHIPELOR DE LUCRU

Ai o viziune clară asupra performanței echipei tale. Manoperele și timpii de reparație introduși în deviz sunt asociați fiecărui operator în parte și pot fi recompensați în funcție de realizările lor.

GESTIONAREA STOCULUI DE PIESE

Situație în timp real asupra stocului din magazie, cât și a pieselor aferente comenzilor în lucru. Comanzi din timp materiale pentru reparațiile programate și ești avertizat atunci când stocul scade sub cantitatea stabilită de tine.

RAPOARTE ÎN TIMP REAL

Rapoarte financiare și Tablou de bord care îți oferă informații centralizate în timp real, pentru o imagine de ansamblu a afacerii tale.

APLICAȚIE DEDICATĂ MANAGERILOR

Ai direct pe telefonul mobil Android, oricând, oriunde te-ai afla, o evidență clară și rapidă a afacerii tale (vânzări, încasări, restanțe, stocuri, rapoarte).

Caracteristici Front Office

 • Interfața dedicată industriei permite realizarea programărilor de service, recepția autovehiculului și stabilirea avariilor, înregistrarea comenzilor de service de diferite tipuri: Garanție, Postgaranție, Asigurare, Deviz estimativ, etc., emiterea devizelor și accesarea istoricului de reparații, generarea procesului verbal și a bonului de lucru, dar și vânzarea efectivă a anumitor piese sau produse, cu generarea automată a devizului final, bonului fiscal, facturii sau a altor documente specifice industriei.
 • Introducerea în deviz a pieselor și materialelor, dar și a manoperei și a echipei de lucru, prin consultarea propriului nomenclatorde operațiuni și instrucțiuni.
 • Activitatea mecanicilor, a operațiunilor de service și timpii de reparații sunt înregistrați în timp real, pentru o evidență strictă și odisponibilitate organizată a spațiilor de lucru.
 • Conectarea sistemului la aparatele de marcaj fiscale - orice tip de case de marcat sau imprimante fiscale, POS bancar, cititoare coduri de bare, imprimante, display-uri, dispozitive mobile dedicate industriei, telefonie, cartele și brățări de control-acces.
 • Meniuri în limba română, funcționalități și interfață grafică intuitivă și ușor de folosit, scurtături configurabile, meniuri contextuale în funcție de utilizatori.
 • Restricționarea permisiunilor de acces la informațiile din sistem pe tip de utilizator: administrator, gestionar, contabil, mecanic.
 • Generarea bonului fiscal din sistem cuprinde denumirea exactă a produsului, cantitatea, unitatea de măsură, prețul, valoarea, restul, cod fiscal client (bon fiscal cu CF) sau emiterea automată a unei facturi dintr-un bon fiscal selectat.
 • Flexibilitate în alegerea modului de vânzare cu evidența stocului, cu stoc negativ sau fără evidența stocului.
 • Încasare prin diferite forme de plată (Numerar, Card, Tichet valoric, Voucher, Credit, Virament).
 • Retur produse prin restituirea contravalorii produsului și emitere automată a dispoziției de plată sau schimb al produsului.
 • Acordare discount/reducere sau majorare de preț bazat pe diferite criterii (ex: termen de expirare, promoții), inclusivstabilirea tarifelor pentru fiecare operațiune sau tip de autovehicul prin setare discount automat sau card de fidelizare.
 • Vânzare rapidă prin preluarea unei oferte, deviz sau facturi proforme realizate anterior.
 • Emitere avize de însoțire a mărfii, facturi proforme, procese verbale de custodie, oferte de preț.
 • Preluare online a datelor de identificare fiscală a clienților sau furnizorilor.
 • Transmitere automată prin email a oricărui document direct din aplicația software.
 • Generare și tipărire etichete de coduri de bare pe imprimante specializate cu role autoadezive, generarea unor liste de coduri de bare sau etichete de preț de raft sau promoționale, tipărite pe imprimantă de documente în diferite formate A4, A3, A5.
 • Preluarea datelor din alte aplicații software (nomenclator produse, stocuri, parteneri, solduri inițiale, operații/manopere, prețuri), încărcarea unei baze de date de produse existente (denumire, u.m, cod de bare, cotă tva).
 • Posibilitatea de a efectua vânzări sau de a introduce simultan documente de pe mai multe stații de lucru.
 • Utilizarea soluției software și de la distanță prin intermediul conexiunii la Internet.
 • Soluția software are la bază sistemul de baze de date Microsoft SQL Server care oferă viteză și siguranța datelor.

Caracteristici Back Office

 • Evidența completă a stocului de produse - încărcarea stocului prin introducerea documentelor de recepție (facturi de cumpărare, avize de însoțire, proces verbal de custodie, raport de producție, plus de inventar) și descărcarea automată a stocului pe baza vânzărilor și a documentelor de ieșire (facturi, avize, bonuri de consum sau transfer).
 • Transparență totală și informații în timp real, de oriunde, de pe orice dispozitiv, prin vizualizarea încasărilor și vânzărilor, recepțiilor și documentelor de vânzare, informații despre furnizori și clienți, fișa produsului, fișa clientului, evidența restanțelor client-furnizor, evidența instrumentelor de plată bancare (bilet la ordin, ordin de plată), realizarea recepțiilor și a vânzărilor, consultarea stocului de produse, realizarea inventarului, generarea proceselor verbale de modificări de prețuri sau configurarea unei alerte în cazul modificării prețului la furnizor.
 • Înregistrarea în sistemul informatic a informațiilor despre produse, prețuri, furnizori-clienți, comenzi, etc. va genera documentele de vânzare, comanda, rapoarte de vânzări, cu o rapiditate și acuratețe maximă, precum și accesul instant al utilizatorilor din orice locație.
 • Înregistrarea rapidă și ușoară a recepțiilor și a transferurilor între gestiuni, scăderea automată a stocurilor pe baza vânzărilor, realizarea inventarelor chiar și cu ajutorul dispozitivelor mobile dedicate, înregistrarea bonurilor de consum, monitorizarea produselor cu termene de valabilitate, trasabilitate loturi și serii, urmărirea stocurilor minime și realizarea rapidă a comenzilor către furnizori.
 • Import electronic al extrasului de cont bancar și a borderoului de încasări (ramburs curieri, procesator de plăți).
 • Utilizarea oricărui tip de dispozitiv mobil cu sistem de operare Android pentru introducerea recepțiilor de marfă prin scanarea codurilor de bare de pe produse direct de la locul recepției; Interogarea cantității stocului, prețului unui produs, furnizorul acestuia; Realizarea inventarului; Consultarea stocului de produse și a soldului contabil; Vizualizarea diferitelor rapoarte.
 • Sincronizarea tuturor punctelor de lucru în timp real permite vizualizarea și modificarea instantanee a diferitelor informații referitoare la prețuri de vânzare, produse, inventare sau rapoarte complexe.
 • Integrare cu programe de contabilitate financiară (SAGA, WinMentor, Softerom, Ciel, Arhimedes-ContNET, Albasoft, Dsoft, Ascon, Gecom, Omnidata) în care se pot exporta facturi de achiziție, facturi de vânzare, monetare, încasări și plăți, diminuări și măriri de stoc, modificări de prețuri, clienți și furnizori noi; Import de date din fișiere de tip Excel sau CSV a nomenclatoarelor de produse și rețete, furnizori și clienți, stoc inițial de produse, solduri inițiale de furnizori și clienți chiar și importul recepțiilor.
 • Integrare prin API cu orice tip de platforma Magazin Online (Gomag, Woocommerce, Prestashop, Magento, Bluegento, etc.) și sincronizarea nomenclatorului de produse, prețuri și stocuri de produse, inclusiv preluarea comenzilor din magazin online.
 • Automatizarea proceselor și a fluxurilor de lucru prin sincronizare cu magazin online, preluare recepții, preluare extrase bancare, preluare borderou încasări curieri, sincronizare contabilitate, notificări prin SMS/email, urmărire oferte și sarcini, evidență contracte și facturi recurente, administrare parc auto, sincronizare cu platforme de rezervări online.

Rapoarte și Situații

 • Setare și configurare rapidă a unui număr infinit de rapoarte prin selectarea propriilor criterii dorite, de filtrare și centralizare. Rapoarte specifice de service: situație manoperă din devize, piese și materiale din devize, situație comenzi, ore lucrate mecanici, istoric autovehicul , istoric lucrări și piese, etc.
 • Tipărire notă de recepție, facturi de vânzare, raport de gestiune, registru de casă/bancă, balanță de materiale, listă stoc, fișă produs, fișă de magazie, jurnal de cumpărări/vânzări, centralizator recepții, dispoziții de plată, chitanțe, confirmări de sold, proces verbal de modificare de preț, liste și oferte de preț, proces verbal de inventariere, listă de inventar, bonuri de consum, rapoarte de producție, proces verbal de dezmembrare, devize de lucrări, fișă de garanție, declarația 394, declarația Intrastat.
 • Raport de realizări pe fiecare utilizator; Raport de vânzări pe produse și pe utilizator; Raport de încasări pe forme de plată și cote de TVA; Raport de vânzări comparative pe intervale orare.
 • Raport de închidere de zi pe utilizatori și forme de plată; Raport de verificare a vânzărilor/încasărilor; Raport de vânzări centralizat pe produse.
 • Raport de aprovizionare conform stocurilor existente și a stocului minim stabilit, precum și a rulajului de marfă dintr-o perioadă selectată.
 • Utilizarea oricărui tip de dispozitiv mobil cu sistem de operare Android pentru introducerea recepțiilor de marfă prin scanarea codurilor de bare de pe produse direct de la locul recepției; Interogarea cantității stocului, prețului unui produs, furnizorul acestuia; Realizarea inventarului; Consultarea stocului de produse și a soldului contabil; Vizualizarea diferitelor rapoarte.
 • Listă stocuri minime necesare și produse cu dată de expirare cu posibilitatea setării unor alerte de notificare pe fiecare produs.
 • Rapoarte de vânzări și achiziții sau cheltuieli, configurabile și centralizate pe diferite criterii (client, furnizori, forme de plată, produs, agent, gestiuni, grupe, puncte de lucru, furnizori, perioada, loturi, cote TVA, utilizatori, top clienți, produse sau servicii, discount-uri acordate).
 • Rapoarte cu privire la prețul de achiziție, adaosul practicat și profitul obținut, Rapoarte comparative cu privire la evoluția vânzărilor, cheltuielilor și profitului pe zile, luni, ani, Rapoarte referitoare la plățile de TVA.
 • Situație Scadențar cu posibilitatea notificării automate prin email a facturilor scadente sau depășite.
 • Informații centralizate în cadrul Tabloului de bord prin indicatori și target de performanță stabilite pe lună, trimestru sau an (Ex: Valoarea vânzărilor în ziua curentă și totală, Valoarea medie a vânzărilor pe clienți, Valoarea totală și repartizarea cheltuielilor, Valoarea soldului în casă și bancă, Valoarea încasărilor/plăților la zi, Valoarea stocului, Valoarea totală a sumelor de încasat sau de plătit).

Module Specifice Service

 • Mobile Inventory este un modul suplimentar care gestionează fluxurile de lucru a stocurilor de materie primă sau piese din fiecare gestiune. Creat special pentru realizarea rapidă a inventarului, recepțiilor de marfă și a verificării stocului de produse. Utilizând orice tip de dispozitive mobile cu sistem de operare Android, dotate cu scanner de coduri de bare, aceste operații vor eficientiza timpii de lucru și vor elimina erorile frecvent întâlnite prin practicarea metodelor clasice.
 • Dezmembrări Auto este un modul care permite gestionarea pieselor rezultate din autovehicule achiziționate în vederea dezmembrării. Poți genera ușor și rapid raportul de dezmembrare împreună cu etichetele cu cod de bare unic pentru fiecare piesă dezmembrată. Vei putea identifica și localiza în orice moment în ce loc sunt depozitate piesele, prin scanarea codului de bare sau căutarea în sistem după denumire, cod, marcă, model, serie, an de fabricație, locație/raft.
 • e-Commerce API este un modul care sincronizează magazinul online și sistemul de gestiune prin API personalizat. Stocurile și prețurile se actualizează în timp real, comenzile se centralizează într-un singur loc, optimizând timpul de procesare al comenzilor, erorile de natură umană și mai ales, costurile. Implementarea modulului reduce timpul de lucru al angajaților, prin actualizarea automată a fluxului de lucru cu sistemul de gestiune.
 • Mobile Manager este o aplicație dedicată managerilor, care poate fi utilizată de pe orice tip de dispozitiv mobil Android - Telefon sau Tabletă. Integrarea acestei aplicații cu sistemul informatic permite: vizualizarea comenzilor de service, a încasărilor și vânzărilor, recepțiilor și documentelor de vânzare, informații despre furnizori și clienți, fișa produsului, fișa clientului, evidența restanțelor client-furnizor, realizarea recepțiilor și a vânzărilor sau consultarea stocului de produse.

Care sunt beneficiile?

 

Controlul și urmărirea angajaților
Evidența vânzărilor, cheltuielilor, profitului și rentabilității
Ușurință în gestionarea multiplelor puncte de lucru
Timp redus de așteptare și servire a clienților
Acces de la distanță la indicatorii afacerii
Sistem informatic ușor de implementat
Aplicație intuitivă și ușor de folosit de către orice utilizator
Integrabilitate cu alte soluții financiar contabile și platforme online

Studii de caz

 

3 sfaturi pentru a crește loialitatea clienților service-ului tău auto.

Una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă toți proprietarii de afaceri este fidelizarea clienților existenți. Pentru o afacere de tip service auto, poate fi destul de dificil să faci acest lucru. Următoarele sfaturi te pot ajuta să crești loialitatea clienților tăi.

Continuare

Cum depistezi problemele din service-ul tău?

Dacă ești antreprenor și afacerea ta este un service auto, probabil știi deja că piața auto din România este într-o continuă dezvoltare. Asta înseamnă că ai nevoie de o soluție eficientă care să iți remedieze în timp util problemele de management și să te ajute la obținerea unui portofoliu de clienți multumiți.

Continuare

6 motive pentru care ai nevoie de un software pentru gestionarea unui service auto.

Pentru orice antreprenor, provocările din afacere nu mai sunt de mult timp o surpriză. Trebuie să fii mereu pregătit pentru situații neprevăzute, cu soluții care să îți ușureze munca și să iți ofere ajutorul automatizat de care ai atâta nevoie.

Continuare

Module suplimentare

Mobile Inventory

Gestionează fluxurile de lucru a stocurilor de marfă din magazinesau depozite.


Mobile Manager

Raportează managerilor informații și rapoarte financiare pe orice dispozitiv mobil Android.


e-Commerce API

Sincronizează magazinul online și sistemul de gestiune prin API personalizat.


Integrare Contabilitate

Transferă informațiilenecesare în programulde contabilitate financiară.


Dashboard

Indicatori financiari centralizați într-un Tablou de bord care îți oferă grafice comparative în timp real și o imagine de ansamblu a activității.


Dezmembrări Auto

Gestionează piesele rezultate din autovehicule achiziționate în vederea dezmembrării.


Oferte

Generarea și trimiterea automată a ofertelor comerciale cătreparteneri.


Producție

Evidență clară a consumurilor de materie primă bazat pe rețetar.


Call Reciever

Identificarea apelantului și a datelor de contact prin sincronizarea cu sistemul informatic.


Tichete Suport Clienți

Înregistrează solicitările clienților și optimizează procesul și viteza de reacție a rezolvării lor.


Display Client

Transferă informațiilenecesare în programulde contabilitate financiară.


Parc Auto

Management al flotei și setarea alertelor pentru reînnoireadocumentelor specifice.


Contracte

Gestionarea contractelor prin facturare automată a serviciilor recurente.


Marketing

Transmiterea automată a mesajelor sau ofertelor prin email sau SMS către clienți.

O aplicație software de service auto care te ajută să lucrezi mai rapid, mai eficient. Vrei să știi mai multe?

Portofoliu


Alte companii care și-au îmbunătățit performanțele, și-au crescut vânzările și au găsit în Selectsoft Service Auto funcționalitățile de care aveau nevoie.

Gestiune Service Auto SelectSOFT Software

Blog


Scriem deseori despre noutățile din domeniu, despre soluțiile software pe care le oferim și împărtășim tips&tricks care cresc performanțele afacerii tale. Citește mai multe pe blogul nostru:

Contactează-ne

software pentru service auto